ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΝΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ

Έρευνα Propata: Γνώριζε ή όχι ο πρωθυπουργός για τις παρακολουθήσεις; Τι απαντούν οι πολίτες

Μεγάλο ποσοστό των πολιτών φαίνεται πως πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για τις παρακολουθήσεις, σύμφωνα με έρευνα πολιτικής επικαιρότητας της Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 53% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για ορισμένες μόνο από τις υποκλοπές, ενώ αντίστοιχη άποψη εκφράζουν, σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά από 80% και πάνω, οι ηλικίες από 17 ως 34 ετών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πλήρη γνώση για όλες ή τις περισσότερες από τις υποκλοπές που αποκαλύφθηκαν υποστηρίζει το 80% (από το 69% του δείγματος του παραπάνω ερωτήματος) και το 53% όσων εκφράζουν προτίμηση στη Ν.Δ. υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε μόνο για ορισμένες περιπτώσεις. To 96% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 73% όσων ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός ήξερε τα πάντα.

Διχασμένες είναι πάντως οι απαντήσεις στο ερώτημα αν ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το πρωθυπουργικό αξίωμα, καθώς το 50% συμφωνεί με την άποψη (ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό συμφωνίας 94%, ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ 52%, ψηφοφόροι Ν.Δ. 3%) και το 45% διαφωνεί (4% – 44% – 97%).

Ερευνα ΕΦΣΥΝ
Ερευνα ΕΦΣΥΝ

Για το Predator

Σε άλλα ερωτήματα της έρευνας, υπέρ της θεσμοθέτησης της καθολικής απαγόρευσης της εμπορίας του κακόβουλου λογισμικού Predator στην Ελλάδα τάσσεται το 87% των πολιτών (88% συμφωνία για ψηφοφόρους της Ν.Δ., 92% για ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και 94% για ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ).

Να αντικατασταθεί ο νυν διοικητής της ΕΥΠ με πρόσωπο ευρείας πολιτικής αποδοχής λέει το 71% (ηλικίες 35-44, ποσοστό 71% και ηλικίες 17-34, ποσοστό 82%), ενώ τέλος την αντικατάσταση της αρμόδιας εισαγγελέως για την ΕΥΠ επιθυμεί το 65% (θετικοί σε ποσοστό 95% όσοι αυτοτοποθετούνται στην Αριστερά, 81% οι κεντροαριστεροί, 66% οι κεντρώοι, 45% οι κεντροδεξιοί και 34% οι δεξιοί).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button