ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣΦΥΓΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Βορίδης: Αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, θα συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα συζητήσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αν η ΝΔ δεν κατορθώσει να κερδίσει την αυτοδυναμία.

«Οι κρίσιμες κάλπες είναι οι πρώτες κάλπες» και «οι βασικές εκλογές, είναι οι εκλογές της 21ης Μαΐου», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις του στο περιθώριο ημερίδας για τη συμβολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα κριθούν τρία βασικά πράγματα, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών και εξήγησε: «Το πρώτο είναι προφανώς ποιος θα είναι ο πρώτος. Το δεύτερο ποια θα είναι η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο και αυτό έχει σημασία γιατί αν είναι μια καθαρή διαφορά, είναι μη αναστρέψιμη στις δεύτερες εκλογές. Και το τρίτο είναι πόσο κοντά θα είναι το ποσοστό αυτό των πρώτων εκλογών στην αυτοδυναμία των δεύτερων εκλογών».

«Οι πρώτες εκλογές ναι μεν είναι υπονομευμένες από το σύστημα της απλής αναλογικής, αλλά δεν είναι καθόλου χαλαρές. Είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Και με αυτό το σκεπτικό η ΝΔ προσέρχεται σε αυτές τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Υπογράμμισε δε, πως στις πρώτες αυτές εκλογές είναι πολύ σημαντικό «να ακυρωθεί, να καταρρεύσει, να μην μπορέσει να υλοποιηθεί το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης, δηλαδή μια κυβέρνηση με Τσίπρα, Βαρουφάκη, και Ανδρουλάκη στη θέση του Καμμένου». Αυτό, πρόσθεσε, «είναι ένα σενάριο, είναι ένα ενδεχόμενο που καλούμε τον ελληνικό λαό να μην επιτρέψει να συμβεί. Αυτό σημαίνει αυξημένη συμμετοχή και ισχυρή εντολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προς τη ΝΔ».

aftodioikisi.gr

Related Articles

Back to top button