ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Δήμος Βόλου: Πέντε χρόνια φυλάκιση σε πρώην ταμία για υπεξαίρεση

Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας πρώην ταμίας του Δήμου Βόλου που κατηγορούνταν για υπεξαίρεση και χθες καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, μετατρέψιμη προς 5 € ημερησίως, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο πρώην ταμίας του Δήμου κατηγορούνταν πως είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 263.000 € περίπου από τα δημοτικά ταμεία. Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την πράξη του και υποστήριξε, ότι είχε πάρει από το ταμείο ποσό 120.000 € και όχι το ποσό για το οποίο καταδικάστηκε.

Το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Η υπόθεση του ελλείμματος, είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται το 2016, όταν ο τότε αντιδήμαρχος Οικονομικών και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, είχαν ενημερώσει εγγράφως τον τότε Δήμαρχο Βόλου Θ. Θεοδώρου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 €, για να αποκαλυφθεί τελικά στην πορεία της έρευνας, ότι το ποσό ήταν μεγαλύτερο.

Ο πρώην ταμίας παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, καθώς οι σχετικές διώξεις σε βάρος του είχαν ασκηθεί τον Φεβρουάριο του 2018. Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που είχε διενεργηθεί στον Δήμο Βόλου, επρόκειτο για έλλειμμα ύψους 270.000 € περίπου, που είχε διαπιστωθεί στο δημοτικό ταμείο το 2016.

Το έλλειμμα είχε διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχου, που είχε γίνει από ορκωτούς λογιστές, το πόρισμα των οποίων είχε κατατεθεί μαζί με σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου από τη Δημοτική Αρχή Βόλου.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button