ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Διέταξε ΕΔΕ για το θάνατο του 2,5 ετών κοριτσιού στο βρεφοκομείο

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».

Σύμφωνα με το γραφείου τύπου του δήμου, με το οποίο επικοινώνησε η aftodioikisi.gr, η διενέργεια ΕΔΕ διατάχθηκε από το δήμαρχο προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Νωρίτερα η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης, με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί , η ιαροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Σημειώνουν ότι μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του μικρού παιδιού μετέβη στο βρεφοκομείο ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Νίκος Λιακόπουλος, για να εποπτεύσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για το περιστατικό. Επί τόπου έσπευσε και ιατροδικαστής.

Tο παιδί ήταν από την Νιγηρία και έμενε μόνιμα εκεί τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή η μητέρα του είχε κριθεί ακατάλληλη για την ανατροφή του. Ωστόσο, σήμερα, μετά από απόφαση θα γυρνούσε ξανά στη μαμά του.

Το κοριτσάκι κοιμήθηκε χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρό από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κοριτσάκι είχε εξεταστεί από γιατρό νωρίτερα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ο γιατρός του χορήγησε αντιβίωση και επανέλεγχο σε δέκα μέρες. Η μικρή αντιμετώπιζε πρόβλημα στις αμυγδαλές (υπερτροφή) και ο γιατρός που την εξέτασε δεν απέκλεισε την πιθανότητα χειρουργικής επέμβασης.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν το θάνατο σε λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο βρεφονηπιοκόμος εντόπισε το κοριτσάκι με δυσχέρεια στην αναπνοή και ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών το κορίτσι κατέληξε.

aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button