ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΣΜΟΣΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση: Διευρύνεται η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Επτακομματική η επόμενη βουλή

Μικραίνει η απόσταση του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Η κατανομή των εδρών

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση τις 23,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS, για το ACTION 24, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται κάτω από το 20% και συγκεκριμένα στο 16,8%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, το ΚΚΕ με 7,6%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, ενώ εκτός Βουλής μένουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, Νίκη, ΜέΡΑ25 και Σπαρτιάτες.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 31,4% έναντι του Αλέξη Τσίπρα και η κατανομή των εδρών (με αναγωγή) δείχνει επτακομματική βουλή. 

Η μεγάλη πτώση του ποσοστού ΣΥΡΙΖΑ και η υλοποίηση των εξαγγελιών

Σε ερώτηση για τη μεγάλη πτώση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το 36,5% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησε ότι «τους ικανοποίησε» και το 30,9% ότι τους προβλημάτισε. Το 19% δήλωσε ότι «δεν τους απασχόλησε» και το 11,4% ότι «τους δυσαρέστησε». 

Όσον αφορά στις εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά από τα κόμματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι πάνω από τους μισούς (52,4%) πιστεύουν ότι δεν υπάρχει χώρος στα δημόσια οικονομικά για να υλοποιηθούν.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button