ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPOΣΦΥΓΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση GPO στα Χανιά: Ικανοποιημένο το 61,3% των πολιτών από τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη

Ευρεία αποδοχή του δηµάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σηµανδηράκη, και στήριξη στο έργο του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, είναι τα σηµαντικότερα ευρήµατα της δηµοσκόπησης της GPO που διενεργήθηκε στα Χανιά από τις 4 µέχρι τις 10 Μαΐου.

Ωστόσο, στην ίδια έρευνα καταγράφηκαν και οι διαθέσεις των πολιτών του Νοµού Χανίων απέναντι στα κόµµατα, µε τη Ν.∆. να αναδεικνύεται πρώτη. Το έργο του κ. Παναγιώτη Σηµανδηράκη φαίνεται να αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των δηµοτών του.

Συγκεκριµένα, ικανοποιηµένο δηλώνει το 61,3%, ενώ αρνητικά το κρίνει το 37,4%. Τα σηµαντικότερα προβλήµατα που αντιµετωπίζει ο ∆ήµος Χανίων είναι το κυκλοφοριακό (49,4%), οι δρόµοι-πεζόδροµοι (31,4%) και τα έργα υποδοµής (29,3%).

Σε µικρότερη κλίµακα, στα προβλήµατα περιλαµβάνονται η καθαριότητα (20%), οι συγκοινωνίες (9,2%) και το πράσινο – περιβάλλον (5,1%).

Σχετικά µε την εικόνα που έχουν οι Χανιώτες για τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, το 50,8% δηλώνει ικανοποιηµένο από το έργο του, ενώ το 42,2% δηλώνει λίγο ή καθόλου ικανοποιηµένο.

Η δηµοσκόπηση κατέγραψε και τις δυνάµεις των κοµµάτων στην εκλογική περιφέρεια των Χανίων, µε τη Νέα ∆ηµοκρατία να κατατάσσεται πρώτη µε 26,6%, τον ΣΥΡΙZΑ δεύτερος µε 22,8%, το Κίνηµα Αλλαγής τρίτο µε 11,5% και ακολουθούν ΚΚΕ µε 4,8%, Ελληνική Λύση µε 2,7%, ΜέΡΑ25 µε 3%, άλλο µε 5,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 16,8%.


Ενδιαφέρον έχουν οι διαθέσεις της «γαλάζιας» κοινής γνώµης των Χανίων για τους πολιτικούς της Νέας ∆ηµοκρατίας. Πρώτη και µε µεγάλη διαφορά κατατάσσεται η βουλευτής και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη µε 48,4%, δεύτερος ο Μανούσος Βολουδάκης µε 37,1% και ακολουθούν οι Βασίλης ∆ιγαλάκης µε 16,7%, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης µε 16%, Γιώργος Κονταξάκης µε 7%, ∆ηµήτρης Καµπουράκης µε 6,5%, ∆ηµήτρης Φραγκάκης µε 4,8%, Νίκος Ξανθουδάκης µε 3,2% και Χριστίνα Στασινού µε 2,2%.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button