ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσκόπηση Pulse: Επτά κόμματα στη Βουλή και αυτοδυναμία ΝΔ

Για αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας μιλούν όλα τα σενάρια με βάση τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ

Στο 19,5% δίνει τη διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Pulse τρία 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Η Νέα Δημοκρατία, ένα μήνα μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, δείχνει να διατηρεί τη διαφορά των -σχεδόν- 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38,5% των προτιμήσεων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 19%, διαμορφώνοντας τη διαφορά στο 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Ελληνική Λύση 3,5%, η Νίκη 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ενώ κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται το ΜέΡΑ25 και οι Σπαρτιάτες.

Τα σενάρια κατανομής εδρών και αναποφάσιστων

Η έρευνα της Pulse παρουσίασε όλα τα σενάρια, ακόμη και για Βουλή με εννέα κόμματα. Το βασικό σενάριο προβλέπει 7 κόμματα, ωστόσο ο κοινός παρονομαστής, σε κάθε περίπτωση, είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, με έδρες που κυμαίνονται από 155 έως και 166, ανάλογα με τον αριθμό των κομμάτων που θα «πιάσουν» το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η εκτίμηση του ποσοστού των κομμάτων, μετά και την ενσωμάτωση της πιθανής κατανομής των αναποφάσιστων.

Τα εναλλακτικά σενάρια για εννέα κόμματα και έξι κόμματα στη Βουλή

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button