ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Αναχώρησαν 900 κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Τουρκία

Περισσότερα από 900 χαρτοκιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των θυμάτων των καταστροφικών σεισμών της Τουρκίας και της Συρίας αναχώρησε από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προς το κέντρο logistics στην Καλλιθέα Αττικής όπου υπό την καθοδήγηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας θα οδηγηθούν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν συγκλονιστική καθώς η τεράστια ποσότητα των ειδών συγκεντρώθηκαν μέσα σε μόλις πέντε ημέρες και στη συνέχεια εργαζόμενοι του Δήμου με την πολύτιμη συνδρομή δεκάδων εθελοντών ανέλαβαν τη συσκευασία, την ταξινόμηση και τη σήμανση των χαρτοκιβωτίων.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν αναλυτικά:

Τρόφιμα μακράς διαρκείας 160 κιβώτια
Παιδικό γάλα και κρέμες 63 κιβώτια
Είδη ρουχισμού 325 κιβώτια
Παπούτσια 18 κιβώτια
Είδη προσωπικής υγιεινής 55 κιβώτια
Κλινοσκεπάσματα 265 κιβώτια
Φαρμακευτικά είδη 6 κιβώτια
Σκηνές 10
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ευχαρίστησε όσους συνέδραμαν και συγκεκριμένα δήλωση: «ο Δήμος μας μετέχει σ΄ αυτή στην πάνδημη κινητοποίηση για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την καταστροφή αυτή, την έκταση της οποίας ακόμα δεν γνωρίζουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή την πρώτη φάση της κινητοποίησης, τους συμπολίτες μας που προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους τους Δήμου. Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζουμε και τις επόμενες εβδομάδες τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι και ο τελευταίος επιζών του καταστροφικού σεισμού διαθέτει αυτά που δικαιούται για μία ανθρώπινη διαβίωση».

Ενημερώνουμε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα συνεχίσει να συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης καθημερινά από τις 09:00 έως τις 20:00 και τα Σάββατα από τις 09:00 έως τις 14:00 στο Δημαρχείο της πόλης (Λεωφόρο Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Θυμίζουμε τα είδη που συγκεντρώνονται:

– Κουβέρτες

– Παπλώματα

– Σκηνές

– Υπνόσακοι

– Μαξιλάρια

– Φακοί

– Είδη ρουχισμού (μόνο: κασκόλ – γάντια – σκούφοι – κάλτσες)

– Είδη γυναικείας υγιεινής

– Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας

– Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές

Τέλος, παρακαλούνται όσοι προσφέρουν να ανώτερα είδη να είναι καινούργια ή σε καλή κατάσταση και κατά προτίμηση συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια με το περιεχόμενο τους να αναγράφεται στο εξωτερικό της συσκευασίας.

aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button