ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δ. Θεσσαλονίκης: Απειλές Ζέρβα κατά εργαζομένων καθαριότητας

Με απειλές κατά των εργαζομένων καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης και αναφέροντας ότι θα εξαντλήσει «κάθε νόμιμο μέσο» εναντίον του, ο δήμαρχος της πόλης Κ. Ζέρβας επιχειρεί να «σπάσει» τις κινητοποιήσεις τους

Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή απευθύνει παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να μην εναποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κάδους μέχρι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ο Κ. Ζέρβας εξαπολύει νέες βολές κατά των εργαζομένων που μεταξύ άλλων διεκδικούν: Χορήγηση όλων των Μ.Α.Π. και αποζημίωση των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών που δεν τους χορηγήθηκαν. Άμεση πληρωμή δεδουλευμένων εξαιρέσιμων και νυχτερινών.

Συγκεκριμένα ο κ. Ζέρβας σε δήλωση του υποστηρίζει:

«Από ένα σύνολο 2300 μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, 124 ψήφισαν και αποφάσισαν να αφήσουν για μία εβδομάδα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων. Αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής, παραμένοντας μάλιστα αμειβόμενοι, από το έργο της Καθαριότητας μέχρι την Παρασκευή 2/12/2022.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και εγώ προσωπικά ποτέ δεν βρεθήκαμε απέναντι από τους εργαζόμενους. Ικανοποιήσαμε όλα τα αιτήματά τους που αφορούν στην παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας, στην καταβολή υπερωριών και διευθετήσαμε οικονομικές εκκρεμότητες παλαιότερων διοικήσεων. Είναι όμως προφανές ότι ορισμένοι – λίγοι – θέλουν να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα αγνοώντας το δημόσιο συμφέρον.

Ως εδώ και μη παρέκει. Όσοι πιστεύουν ότι μικρές μειοψηφίες μπορούν να κρατούν όμηρο την πόλη και να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία κάνουν ολέθριο σφάλμα.

Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος».

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button