ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δ. Χερσονήσου: Ένταξη σε δύο προγράμματα του Πράσινου Ταμείου

Σε δύο προγράμματα του «Πράσινου Ταμείου», με πιστώσεις από τον Άξονα «Αστική Αναζωογόνηση» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» εντάχθηκε ο Δήμος Χερσονήσου.

Ουσιαστικά μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης η καταγραφή των, χαρακτηρισμένων από το σχέδιο πόλης, κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων ενώ δρομολογείται και επιχειρησιακό σχέδιο για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων εξασφάλισης της προσβασιμότητας των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των πιστώσεων για τις παρεμβάσεις που εντάχθηκαν στο «Πράσινο Ταμείο» ανέρχεται στις 74.000 ευρώ.

«Υλοποιούμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό με παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου αλλά και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα και σε αυτό το πλαίσιο κεφαλαιοποιούμε τις δυνατότητες που προσφέρουν χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Πράσινο Ταμείο», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Είναι σημαντικό να καταρτίζονται σχέδια πολεοδομικού χαρακτήρα και αστικής αναζωογόνησης ώστε να δρομολογούνται έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Προκειμένου να προωθηθεί ο χωρικός σχεδιασμός και να ολοκληρωθεί η εφαρμογή του σχεδίου πόλης και η απόκτηση των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, οι δήμοι καταρτίζουν Επιχειρησιακό Σχέδιο εντός των διοικητικών ορίων τους, στο οποίο καταγράφονται, ανά δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτική κοινότητα, οι χαρακτηρισμένοι από το σχέδιο πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Χερσονήσου κατέθεσε σχετική πρόταση η οποία εντάχθηκε στη δράση «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την εξασφάλιση κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.» του άξονα προτεραιότητας «Αστική αναζωογόνηση και λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» και θα χρηματοδοτηθεί από το «Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 36.952 ευρώ.

Το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ενισχύει έργα, δράσεις και άλλες παρεμβάσεις που στοχεύουν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων και στην πολεοδομική αποκατάσταση και εξισορρόπηση της επιβάρυνσης που προκαλείται από τη διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Επίσης ο Δήμος Χερσονήσου εντάχθηκε σε πρόγραμμα του «Πράσινου Ταμείου» για την κατάρτιση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας.

Στόχος είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και
κοινωφελείς χρήσεις.

Ο προϋπολογισμός είναι 37.200 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button