ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΣΦΥΓΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Εκλογές 2023: Έδωσε ημερομηνία για τις κάλπες ο Βορίδης

Την ημερομηνία των εκλογών «πρόδωσε» ο Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Εσωτερικών – αρμόδιος υπουργός για την προετοιμασία των εκλογών – δήλωσε πως μια πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι η 26η Μαρτίου, δηλαδή λίγο πριν το Πάσχα. Μια άλλη ημερομηνία που «παίζει» δυνατά είναι η 2α Απριλίου.

Πρόκειται για το βασικό σενάριο της κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε σήμερα και η aftodioikisi.gr.

Ο υπουργός Εσωτερικών σχολίασε σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και τις ημερομηνία αυτών: «Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη».

Μάλιστα ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τις δύο Κυριακές της 26ης Μαρτίου και στις 2 Απριλίου «πολύ πιθανές» για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την απόφαση να παραμένει προφυλακισμένη σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών: «Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον Εισαγγελέα».

Στο ζήτημα εάν η προφυλάκιση της κα Καϊλή ενέχει και ένα πολιτικό μήνυμα ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button