ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΣΜΟΣΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΝΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΚΕΔΕ: Η κατάρρευση Παπαστεργίου τον οδηγεί σε συμμαχία με τον Μπέο

Στα… πόδια του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου φαίνεται ότι πέφτει ο «εκσυχρονιστής» πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου που στις εκλογές του 2019 στην ΚΕΔΕ είχε προβάλει ως ο «μεταρρυθμιστής» που θα αλλάξει το τοπίο στην Αυτοδιοίκηση και τελικώς κατέληξε, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρχικά τον στήριξε, «ο πιο φιλοκυβερνητικός πρόεδρος της ΚΕΔΕ»,  μετά τα τις απανωτές ματαιώσεις δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Διοργανώνει από σήμερα 21 έως τις 23 Νοεμβρίου το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο, προκειμένου να ενισχύσει με κάθε τρόπο τον Αχιλλέα Μπέο, από τον οποίο το 2019, κρατούσε, τουλάχιστον φαινομενικά, αποστάσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι φιλικές προς τον δήμαρχο τοπικές εφημερίδες χαρακτηρίζουν τον κ. Μπέο ως τον “οικοδεσπότη που ετοιμάζεται να υποδεχθεί όλη την Ελλάδα”

Τι όμως έχει συμβεί και ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάθεται επάνω σε αναμμένα καρφιά:

-Πρώτον, όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr, από το Μέγαρο Μαξίμου απορρίφθηκαν μετ’ επαίνων τα αιτήματά του για υποψηφιότητες τόσο για την ευρωβουλή (κυρίως) όσο και για την Βουλή.

-Δεύτερον, σε πρόσφατη δημοσκόπηση (GPO) για τον δήμο Τρικκαίων, με αντίπαλο τον «κανέναν», χάνει πάνω από 11 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ποσοστού του 2019 (από 57,4% σε 46,2%). Δηλαδή, βρίσκεται λίγο πάνω από το όριο εκλογής στον α΄ γύρο του 43%, με αποτέλεσμα η ανησυχία του να μεγαλώνει ακόμη και για ήττα στον β΄ γύρο, εφόσον υπάρξει απέναντί του μια σοβαρή υποψηφιότητα.

-Τρίτον, επιθυμεί να ξανακατέβει υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ωστόσο αυτή τη φορά οι πιθανότητες επανεκλογής του είναι ιδιαίτερα μειωμένες. Κι αυτό γιατί αφενός ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, εσωκομματικός του αντίπαλος του 2019 , μετά την, κατά γενική ομολογία αρνητική θητεία του, αναμένεται να είναι ενδυναμωμένος, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα από το «γαλάζιο» στρατόπεδο. Και αφετέρου είναι βέβαιο ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 η ΝΔ θα χάσει σημαντικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και άλλοι αξιόμαχοι αντίπαλοι από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ).

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις, οι τρεις παραπάνω λόγοι έχουν κάνει ιδιαίτερα ανήσυχο τον κ. Παπαστεργίου, ο οποίος βλέπει το λαμπρό πολιτικό του μέλλον στο οποίο είχε πιστέψει το 2019, να δύει  απότομα, αναζητώντας σωσίβιο ακόμη και στον Αχιλλέα Μπέο.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button