ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μείωση των αντικειμενικών αξιών ζητά ο Δ. Αγίου Βασιλείου

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Βασιλείου εισηγείται προς την Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής την μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 20% έπειτα από πρόταση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση του στις 2 Φεβρουαρίου εισηγείται προς το αυτοτελές τμήμα εκτιμήσεων και προσδιορισμού αξιών ακινήτων της ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής την μείωση των τιμών του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων κατά 20% σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αγίου Βασιλείου που ισχύουν από την 1 Ιανουαρίου του 2022.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης κατά την εισήγηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε:

«Εισηγούμαστε την μείωση των αντικειμενικών αξιών σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία καθώς οι πολίτες βλέπουν να αυξάνεται καθημερινά το κόστος διαβίωσης τους. Χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες σημαίνει χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ, χαμηλότερος φόρος μεταβίβασης, χαμηλότερος φόρος δωρεών έτσι ώστε να μπορέσουν το ανασάνουν οι πολίτες» και συμπλήρωσε «Στόχος μας είναι να δίνονται κίνητρα στους δημότες μας να επενδύουν στο τόπο τους και όχι το αντίθετο. Στους νέους μας να δημιουργήσουν την οικογενειακή τους εστία στους οικισμούς μας και να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών δεν συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.»

aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button