ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ο Δήμος Χανίων αδιαφορεί για τις Μουρνιές

Αδιαφορεί για τις Μουρνιές ο δήμος Χανίων.

Αυτό καταγγέλλουν στο σημερινό τους πρωτοσέλιδο τα Χανιώτικα νέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα ο δήμος Χανίων δεν ασχολείται με τα ζητήματα που απασχολούν τις όμορφες Μουρνιές.

Προ ημερών, τα Χανιώτικα Νέα, έκαναν λόγο ότι οι Μουρνιές χάνουν εκτάσεις εξαιτίας της αδιαφορίας του δήμου.

Το δημοσίευμα, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Mε αφορμή τη διεκδίκηση μιας έκταση 2.536 τ.μ. που έχει γίνει παιδική χαρά από τον πρώην Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου (δίπλα στο 2ο Δ.Σ. Μουρνιών και στο Νοσοκομείο Χανίων) αλλά μετά από δικαστική απόφαση παραχωρείται στον “Οργανισμό Διοικήσεως Μοναστηριακής Περιουσίας” ο κ. Σχοινάς άφησε αιχμές για την τακτική της δημοτικής αρχής.
«Το ακίνητο αυτό επί δημαρχίας Γιώργου Πολιουδάκη, ο τότε δήμος Ελευθερίου Βενιζέλου το είχε δηλώσει ως ιδιοκτησία του στο κτηματολόγιο και είχε προχωρήσει στην κατασκευή παιδικής χαράς που είχε γίνει με μελέτη της ΤΥΔΚ (πρώην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων), χωρίς καμία αντίδραση από την Εκκλησία» σημείωσε ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας.

Ο ίδιος τονίζει πως «κάποια στιγμή ο “Οργανισμός Διοικήσεως Μοναστηριακής Περιουσίας” προσέφυγε δικαστικά διεκδικώντας το συγκεκριμένο χώρο. Η δημοτική αρχή δεν μας ενημέρωσε ως τοπικό συμβούλιο ώστε να βοηθήσουμε και εμείς στην υπόθεση και με απόφαση του τον Απρίλη του 2022 το Μονομελές Εφετείο Κρήτης έκρινε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει στην εκκλησία και όχι στο Δήμο. Προσωπικά έχω απευθυνθεί στην εκκλησία και οι άνθρωποι εκεί μου είπαν πολλές φορές πως αντί να προσφεύγει ο Δήμος στα δικαστήρια ας απευθυνθεί σε αυτούς και ας ζητήσει το χώρο της παιδικής χαράς και ο “Οργανισμός” δεν θα έχει κανένα θέμα να το παραχωρήσει για 40-50 χρόνια και να το ανανεώσει. Δυστυχώς η δημοτική Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα από αυτά. Είχα ζητήσει ενημέρωση τον Ιούλιο του 2022 από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών τον κ. Καλογριδάκη και μέχρι σήμερα ακόμα περιμένω!».

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά η τοπική Εκκλησία, η Μητρόπολη, ο Οργανισμός «έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περιοχή, μάλιστα πλήρωσαν και μια μελέτη 40.000 ευρώ για τον Άγιο Ελευθέριο. Αυτός που είναι “απών” από την περιοχή μας είναι ο Δήμος Χανίων».

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση και το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων είχε δικαιώσει τον “Οργανισμό Μοναστικής Περιουσίας Χανίων” και είχε ζητήσει την αλλαγή στο κτηματολόγιο της εγγραφής της έκτασης ως περιουσία του Δήμου Χανίων.

aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button