ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣΦΥΓΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Ο Ιερώνυμος “κλειδώνει” την ημερομηνία των εκλογών

Σημαντικές «ειδήσεις» έβγαλε η συνέντευξη του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σημείο που αναφέρεται στην ημερομηνία των εκλογών και κατά πόσο αυτή «περιπλέκεται» με την Κυριακή των Βαΐων, κάτι που σε πρώτη φάση έδειχνε να μην βρίσκει σύμφωνους τους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Στην ερώτηση λοιπόν: «Εκλογές στις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων;», ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε:

«Μερικοί που έχουν στενό μυαλό θα πουν όχι. Εγώ ρωτάω: Τι με εμποδίζει να πάω να ψηφίσω και μετά να πάω στην Εκκλησία; Ή να πάω στην Εκκλησία και μετά να πάω να ψηφίσω; Ή να πάω στο χωριό μου και να κάνω και τα δύο; Συναντήθηκα με τον κ. Μητσοτάκη και μίλησα για διάφορα θέματα και βγήκε ότι συζητήσαμε αυτό… Καμία σχέση».

Θυμίζουμε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες-, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την εβδομάδα 6- 10 Μαρτίου την ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες, που (και χωρίς κόλλημα πλέον από την Εκκλησία, με βάση και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου), θα είναι στις 9 Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι πριν το “κλείδωμα” της ημερομηνίας των εκλογών είχε προηγηθεί αυτό του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού (προκήρυξη 2Γ/2022) του ΑΣΕΠ. Συγκεκριμένα ο γραπτός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου.

aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button