ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΠΟΠ – ΟΤΑ: Προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία

Την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Τρίτη 17 Ιανουαρίου και την πραγματοποίηση συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 10:00 το πρωί και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 15) αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠ – ΟΤΑ, σε συνέχεια της απεργιακής κινητοποίησης που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την ίδια μέρα και ώρα. 

Το τραγικό γεγονός του θανάτου της 45χρονης εργαζόμενης καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΠ – ΟΤΑ την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, όπου ελήφθησαν και οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση της, η ΠΟΠ – ΟΤΑ σημειώνει:
Μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων για μαύρη και αδήλωτη εργασία, ούτε το Υπουργείο Εσωτερικών, ούτε το Υπουργείο Εργασίας, αλλά ούτε και η Δικαιοσύνη παρενέβησαν προκειμένου να διερευνήσουν το γεγονός μέχρι σήμερα, αλλά αντίθετα όλα δείχνουν ότι γίνεται προσπάθεια συγκάληψης. Είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι, παρά τα αλλεπάλληλα δυστυχήματα και ατυχήματα στην καθαριότητα από εγκληματικό κενό της νομοθεσίας, των ελεγκτικών μηχανισμών και της ατιμωρησίας των υπευθύνων κανείς μα κανείς δεν ασχολείται από την πλευρά της Πολιτείας και της Κυβέρνησης με τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν επιβάλλει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για τους λόγους αυτούς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΠ – ΟΤΑ αποφάσισε: :

  1. Προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 17 Ιανουαρίου2023.
  2. Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 10:00τοπρωίκαι θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό κ.Χατζηδάκη και πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 15) καθώς και συνάντηση με τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη.

Προχωράμε με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένους, τον κλάδο αρραγή και μαζικό για να μη μείνει το έγκλημα στο Ξυλόκαστρο ατιμώρητο και για να πάρει η Κυβέρνηση όλα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να υπάρξει επιτέλους για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση!!!
Tην Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, στις 10.00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Εργασίας

aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button