ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

“Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης” για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής

H Περιφέρεια Αττικής , σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), συνεχίζει να πρωτοπορεί υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για την ανακύκλωση, με τίτλο «Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης».
Η καινοτόμος αυτή δράση αποτελεί μέρος της εκστρατείας ευαισθητοποίησης που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2022 με πρωτοβουλία ου Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη , με κεντρικό μήνυμα “Δώσε αξία στα σκουπίδια σου”.
Υλοποιείται αρχικά σε 70 δημοτικά σχολεία της περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.
Στόχος είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση σχετικά με την πρακτική της ανακύκλωσης, τα οφέλη της και τη σταδιακή ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω ορθών πρακτικών σε μαθητές, δασκάλους και γονείς.
Τα σχολεία καλούνται να ανακυκλώσουν εντός των σχολικών μονάδων τρία ρεύματα υλικών: χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ προχώρησε σε τοποθέτηση ειδικών κάδων στις αίθουσες/διαδρόμους των σχολικών μονάδων.
Τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνονται στους κάδους του κάθε σχολείου συλλέγονται και αφού ζυγιστούν, η ποσότητά τους καταγράφεται online στην ηλεκτρονική διεύθυνση, www.recycleatticaschools.gr, η οποία είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη – επισκέπτη της ιστοσελίδας.
Σε διάστημα μόλις 5 μηνών από την έναρξή της ενέργειας, οι 20.000 μαθητές που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα ανακύκλωσης έχουν ήδη καταφέρει να συλλέξουν περισσότερα από 25.500 κιλά σε ανακυκλώσιμα υλικά.
Κρίνοντας από την αποδοτικότητα της προσπάθειας μέχρι στιγμής, φαίνεται πως οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα, ανακυκλώνουν και διεκδικούν καθημερινά το ρόλο των νέων «πράσινων» πρωταθλητών της χώρας.

Related Articles

Back to top button