ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Π. Μαρινάκης: Οι πρώτες προτεραιότητες στους μπλε φακέλους συμπυκνώνουν τις εντολές των πολιτών

Την πρώτη του ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή να τον ορίσει σε αυτή τη θέση και είπε ότι δεσμεύεται να ανταποκριθεί με όλες του τις δυνάμεις σε αυτά τα απαιτητικά καθήκοντα, ελπίζοντας σε μία καλή και παραγωγική συνεργασία.

“Ελπίζω να έχουμε μία καλή και παραγωγική συνεργασία. Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να αφήσουμε την παραπληροφόρηση και τα fake news να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη” είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μαρινάκης.

“Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου οι Έλληνες πολίτες έδωσαν μια ξεκάθαρη εντολή: Εντολή στην προκοπή, στη δουλειά, στις μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές τομές στις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Η ψήφος των Ελλήνων σηματοδοτεί την ανάγκη να πάμε ενωμένοι μπροστά, για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες που μας κρατούσαν δέσμιους στο παρελθόν. Να προχωρήσουμε σε περισσότερες αλλαγές που έχουν ανάγκη και να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη” πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Ιουνίου και στους μπλε φακέλους που δόθηκαν στους υπουργούς, τονίζοντας ότι περιλαμβάνουν 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας.

Αναφέρθηκε δε και στις τέσσερις αναφέρθηκε στις 4 γενικές κατευθύνσεις της κυβέρνησης που είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα. “Οι πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν από τον πρωθυπουργό στους μπλε φακέλους, συμπυκνώνουν τις εντολές των Ελλήνων πολιτών“.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 17:00, θα μιλήσει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν και θα περιγράψει τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για περισσότερες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές για μια πιο ισχυρή Ελλάδα για όλους τους πολίτες.

Την ίδια ημέρα θα αρχίσει η τριήμερη συζήτηση, στην ολομέλεια της Βουλής, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά το πέρας της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, το Σάββατο 8 Ιουλίου, η νέα κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αύριο Τρίτη, στις 10:00 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το υπουργείο Υγείας και την Παρασκευή θα επισκεφθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε το ζήτημα του μεταναστευτικού. «Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση. Αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη φύλαξη των συνόρων της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης ενώ έδωσε έμφαση στη συμβολή του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά σώζει χιλιάδες ζωές και στη μείωση κατά 90% των μεταναστευτικών ροών προς τα ελληνικά νησιά. Διεμήνυσε πως είναι άκρως σημαντική η εξάρθρωση των κυκλωμάτων των διακινητών κάτι που πλέον αποτελεί και κοινή ευρωπαϊκή παραδοχή». Ανέφερε επίσης πως κοινό κείμενο συμπερασμάτων δεν εκδόθηκε καθώς διατυπώθηκαν διαφωνίες από πλευράς Ουγγαρίας και Πολωνίας.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επεσήμανε ότι τον συνεχάρη για την επιτυχία του στις εκλογές και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας όπως και το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί αξιόπιστο εταίρο και σύμμαχο στην περιοχή.

«Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο αρμόδιων υπουργείων καθώς και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες επενέβησαν άμεσα όπως είχαν καθήκον, δείχνοντας άμεσα αντανακλαστικά. Η τήρηση της νομοθεσίας είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση, κάτι που δείχνει και με τις πολιτικές της. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε προς όφελος του συνόλου των εργαζομένων» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για το περιστατικό του εργαζόμενου στη Ρόδο.

Εντείνονται οι έλεγχοι και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο είπε ο κ. Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση για καταγγελίες τουριστών για υπερβολικές χρεώσεις σε νησιά, προσθέτοντας «εμείς θέλουμε τις καταγγελίες των πολιτών και τις καταγγελίες τουριστών και θα εξετάζεται κάθε καταγγελία και καθετί που θα γίνεται γνωστό ακόμη και από τα social media, με όσα προβλέπει ο νόμος. Και θα υπάρχουν άμεσες επεμβάσεις για την τήρηση της νομιμότητας».

Αναφερόμενος στο κόμμα Σπαρτιάτες είπε: «το προηγούμενο διάστημα εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο που μας έδινε το Σύνταγμα και οι νόμοι έτσι ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα νομικά, ο Αρειός Πάγος πάντοτε κρίνει, σε εγκληματικές οργανώσεις ή σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τέτοια αδικήματα να αποτελούν αρχηγούς κομμάτων τα οποία θα εισέλθουν στη συνέχεια στη βουλή. Είχαμε και τις σχετικές αποφάσεις». «Οι Σπαρτιάτες θα αντιμετωπιστούν στη βουλή κοινοβουλευτικά και πολιτικά» υπογράμμισε.

Για το εάν η ΝΔ προσφύγει στο εκλογοδικείο επανάλαβε ότι οι Σπαρτιάτες αντιμετωπιστούν κοινοβουλευτικά και πολιτικά. «Προφανώς όποιος έχει μεμονωμένα δικαίωμα να κάνει προσφυγή είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το κρίσιμο νομικό θέμα, το οποίο δεν είμαστε δικαστήριο να το κρίνουμε, είναι αν κάποιος, ο οποιοσδήποτε, είναι ο πραγματικός και ουσιαστικός αρχηγός του κόμματος αυτού» συμπλήρωσε.

Related Articles

Back to top button