ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στη Ρόδο το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ

Στη Ρόδο θα φιλοξενηθεί το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με θέμα «Περιφερειακή Διακυβέρνηση-Χτίζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας» στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου το οποίο θα έχει «υβριδικό» χαρακτήρα θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς και αναμένεται να συμμετέχουν 150 σύνεδροι με φυσική παρουσία.

Οι εργασίες του συνεδρίου της ΕΝΠΕ ξεκινούν την Πέμπτη με τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, και στη συνέχεια με το χαιρετισμό του Δημάρχου Ρόδου και προέδρου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου κ. Αντώνη Καμπουράκη. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί εκπροσώπων της κυβέρνησης και άλλων φορέων και η έναρξη θα ολοκληρωθεί με την Εισήγηση Προέδρου της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, την Ομιλία Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και τους χαιρετισμούς εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων.
Το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Η μετάβαση των Περιφερειών στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση» και συντονιστή τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Η δεύτερη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής με κεντρικό θέμα: «Οι Περιφέρειες δίπλα στους Πολίτες – Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη» και τον κ. Γεώργιο Πατούλη, Αντιπρόεδρο ΔΣ ΕΝΠΕ -και Περιφερειάρχη Αττικής σε ρόλο συντονιστή. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ως ομιλητές ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης (διαδικτυακά) και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, (διαδικτυακά).

Η τρίτη και τελευταία συνεδρία με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Χρηματοδοτικά Εργαλεία» και συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ – Περιφερειάρχη Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής. Θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ενότητα διαδικτυακά ο κ. Στυλιανός Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button