ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΝΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝΣΦΥΓΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Στο 5% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Την ανάκαμψη των απωλειών της Νέας Δημοκρατίας από το δυστύχημα στα Τέμπη, που κατέγραψε η δημοσκόπηση της MARC για το Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής, επιβεβαιώνει και η μέτρηση της κοινής γνώμης από την εταιρεία Interview.

Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα politic.gr, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι 3,8 μονάδων τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% (από 28%) έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ (από 24,4%). Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 9,2%, το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,7% (από 5,5%), η Ελληνική Λύση στο 4% (από 4,2%), το ΜέΡΑ25 στο 4% (από 3,5%) και ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία με 1,7% (από 1,5%), και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 2% (από 1,6%).

Στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερων εκλογών τότε το προβάδισμα της ΝΔ διευρύνεται καθώς τα ποσοστά της ενισχύονται (33,1% από 31,2%) ενώ του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σταθερά.(26,7% από 26,2%).

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 43% με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 30% ενώ η επιλογή «κανένας» επιλέχθηκε από το 27%.

Στο ερώτημα αυτοδυναμία ή συγκυβέρνηση η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη, βιώσιμη κυβέρνηση (53%), σε σύγκριση με το 41% που προκρίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Στη δημοσκόπηση μετρήθηκε, τέλος, και η αντίδραση των πολιτών για τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη περί πρωθυπουργού «άγνωστου Χ» με το 67% να διαφωνεί και το 87% να δηλώνει αρνητικό στην προοπτική να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος το πρόσωπο αυτό.

Related Articles

Back to top button