ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συμφωνία για το δίκτυο αγωγών αποχέτευσης & τις συνδέσεις των ακινήτων  με την ΕΥΔΑΠ

Προγραμματική συμφωνία μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου Αθηναίων, η οποία βάζει τέλος σε μια διοικητική «παράνοια» διάρκειας τεσσάρων δεκαετιών, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Χάρη Σαχίνη, παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικών και Κτιριακών Υποδομών του Δήμου Αθηναίων, Βασίλη Αξιώτη, του Αν. Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιου Τόσιου και του Γενικού Διευθυντή Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, Κώστα Βουγιουκλάκη.

Μέχρι σήμερα, βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας, η οποία είχε ψηφιστεί τη δεκαετία του ’80, η ΕΥΔΑΠ εκτελούσε τις μελέτες των αποχετευτικών αγωγών, ο Δήμος Αθηναίων προχωρούσε στην κατασκευή και ακολούθως επέστρεφε την αρμοδιότητα συντήρησης και διαχείρισης στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Με τη νέα προγραμματική συμφωνία, προβλέπεται ότι η ΕΥΔΑΠ θα προχωρήσει στην κατασκευή αγωγών του δευτερεύοντος οριστικού δικτύου ακαθάρτων είτε για την αντικατάσταση παλαιών δημοτικών αγωγών, είτε για τη συμπλήρωση του δικτύου στον Δήμο Αθηναίων, καθώς και στην κατασκευή των ιδιωτικών συνδέσεων των ακινήτων με τους κεντρικούς αγωγούς.

Πρακτικά, αυτό για τους δημότες σημαίνει ότι οι αιτήσεις για σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης θα υποβάλλονται πλέον απευθείας στην ΕΥΔΑΠ, ενώ ο χρόνος αναμονής για την εξυπηρέτησή τους θα μειωθεί από τα 2 χρόνια που είναι κατά μέσον όρο σήμερα, μόλις στους 3 μήνες.

Παράλληλα, με την εφαρμογή της νέας αυτής συμφωνίας, προβλέπεται να μειωθεί ο χρόνος ανταπόκρισης στις επείγουσες βλάβες και τις αβαρίες που προκαλεί η παλαιότητα του δικτύου, εξαλείφοντας έτσι και την παραμικρή πιθανότητα να προκληθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε: «Σήμερα κάνουμε ένα μικρό, αλλά πολύ σημαντικό βήμα για να βάλουμε τέλος σε έναν πολυετή «παραλογισμό» που είχε ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άδικα οι πολίτες. Συνεννοηθήκαμε, συνεργαστήκαμε και βρήκαμε τη λύση. Για αυτή τη συμφωνία, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ και τα στελέχη της Εταιρείας. Συνεχίζουμε τη μάχη για το αυτονόητο».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Αστικών και Κτιριακών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων, Βασίλης Αξιώτης, τόνισε: «Τον δημότη δεν τον ενδιαφέρει ο φορέας που έχει αρμοδιότητα. Θέλει άμεση εξυπηρέτηση και επίλυση των προβλημάτων του. Με γνώμονα τη λογική βάζουμε τάξη σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρούσε πολύ κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πλέον όλα τα θέματα που αφορούν αποχετεύσεις ακαθάρτων περνούν στην ΕΥΔΑΠ».

Συμπληρώνοντας ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χάρης Σαχίνης, υπογράμμισε: «Στην ΕΥΔΑΠ είμαστε στο πλευρό των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να δίνουμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα, με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη της ανθεκτικότητας της πόλης. Χαιρόμαστε που σήμερα κάναμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή».

aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button