ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συνεδριάζει την Τετάρτη το ΠΕΣΥ Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Γ. Δημόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 25-1-2023 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη (μεικτή συνεδρίαση), ήτοι για μεν τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία, στο αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), για δε τους συμμετέχοντες με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 1. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα την εκτροπή των θεσμών, τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης και των παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής.
 2. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέματην έλλειψη καταφυγίου ζώων στην Ύδρα.
 3. Επερώτησητης επικεφαλής κ. Ρ. Δούρου και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Χατζηπέρου της παράταξης «Δύναμη Ζωής» με θέμα τα έργα στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 1. Επικύρωση πρακτικών της 7ης, 8ης, 9ης, 10ης& 11ης συνεδρίασης έτους 2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
 2. Συγκρότηση Επιτροπής Καταλληλότητας – Παραλαβής – Παράδοσης Μισθωμένων Κτιρίων – Αγοράς Ακινήτων αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής (άρθρο 13 του Π.Δ. 242/1996).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη μετάβασητης Προϊσταμένης του Τμήματος Υγείας των Ζώων της Δ/νσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής Περιφέρειας Αττικής στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Κρέας και τα Προϊόντα του, που θα πραγματοποιηθεί από 3-5 Φεβρουαρίου 2023, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος και του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Δ. Αγγελάκη)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) για τη δημιουργία Κυβερνητικού Πάρκου με την επωνυμία «Ανδρέας Λεντάκης» στο ακίνητο της ΠΥΡΚΑΛ, εντός της Δ.Ε. Υμηττού του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, της Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου “Investment in Data Centers in Greece” για το Κέντρο Δεδομένων στα Σπάτα Αττικής, στο πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

(Συνεισηγητές ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκηςκαι η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Φ. Δαλιάνη)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου ‘’Investment in Data Centers in Greece’’ για το Κέντρο δεδομένων ΑΤΗ02 στο Δήμο Κρωπίας, στο πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης.

(Συνεισηγητές ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκηςκαι η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Φ. Δαλιάνη)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του επενδυτικού σχεδίου ‘’Investment in  Data  Centers  in  Greece’’  για  το  Κέντρο  δεδομένων  ΑΤΗ07 στο Δήμο  Κρωπίας,  στο  πλαίσιο κατάρτισης Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

(Συνεισηγητές ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκηςκαι η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Φ. Δαλιάνη)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της αθλητικής εγκατάστασης «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ».

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότησηεπί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)για την ανανέωση – τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 201437/27-08-2012 Α.Ε.Π.Ο. για τις εγκαταστάσεις της «Ιπποδρομίες Α.Ε.» (Ιππόδρομος Αθηνών) στη θέση «Μερέντα» του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Λιμενικών Εγκαταστάσεων Μαρίνας Αθηνών.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Πενταόροφο συγκρότημα κτιρίων γραφείων με 3 υπόγεια επί των οδών Χειμάρρας & Αμαρουσίου-Χαλανδρίου (Ο.Τ. 515) στο Δήμο Αμαρουσίου.

(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)

 1. Συζήτηση για το έργο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού για την υδροδότηση της Αίγινας.

aftodioikisi.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button