ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

Το «βάπτισμα του πυρός» για τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη στην πολιτική σκηνή της Κρήτης

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Χερσόνησο και συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της ΚΟ του ΕΛΚ, με επαφές και συναντήσεις με τα μέλη του ΕΛΚ από όλη την Ευρώπη

Εδώ και καιρό φημολογείται ότι από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο στις επερχόμενες εκλογές δεν θα λείπει το όνομα Κεφαλογιάννης. Η «πρεμιέρα» της υποψηφιότητας του Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη στην κεντρική πολιτική σκηνή, επί της ουσίας, έγινε το προηγούμενο διάστημα στην Κρήτη, στο περιθώριο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του οποίου οι εργασίες έλαβαν χώρα στην Χερσόνησο το τετραήμερο 27-30 Σεπτεμβρίου.

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ανιψιός του ιστορικού στελέχους της ΝΔ και ευρωβουλευτή, Μανώλη Κεφαλογιάννη, συμμετείχε ενεργά στις εργασίες της ΚΟ, παρουσία των ευρωβουλευτών του κόμματος – τη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελούμενη από 176 ευρωβουλευτές – του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και είχε επαφές και συναντήσεις με μέλη του ΕΛΚ από όλη την Ευρώπη.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναμένεται ότι θα συνεχίσει την επιτυχημένη του πορεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι πολύ πιθανή η δυναμική υποψηφιότητα στα τοπικά ψηφοδέλτια του Κωνσταντίνου Β. Κεφαλογιάννη.

Στη ετήσια συνάντηση του ΕΛΚ, της μεγαλύτερης πολιτικής οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχαν όλοι οι ευρωβουλευτές του και ξεκίνησε τις εργασίες του με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Σε αυτό το πολύ σημαντικό πολιτικό γεγονός που φέτος διοργανώθηκε στην Κρήτη συζητήθηκαν εκτενώς, μεταξύ άλλων, θέματα όπως το παρόν και το μέλλον και η σταθερότητα της Ευρώπης, η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας, η ενεργειακή κρίση, η αύξηση του κόστους διαβίωσης των ευρωπαϊκών νοικοκυριών και η αντιμετώπισή τους, η αποτελεσματικότερη διαχείριση κρίσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται πως το ΕΛΚ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 10 επιτρόπους, με επικεφαλής την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από 6 αρχηγούς κυβερνήσεων από Αυστρία, Ελλάδα, Κροατία, Κύπρο, Λετονία και Ρουμανία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button