ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΣΜΟΣΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΝΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Τραμπ – Μπάιντεν δημοσκόπηση: Στήθος με στήθος προβλέπεται η εκλογική αναμέτρηση του 2024

Τραμπ – Μπάιντεν δημοσκόπηση: Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι ανεβάζει τα ποσοστά του στους Δημοκρατικούς

Με καλύτερους όρους μεν, αλλά πολλά ανησυχητικά σημάδια μπαίνει ο Τζο Μπάιντεν στην προεδρική αναμέτρηση του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times/Siena College. Ο Μπάιντεν φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη που βρισκόταν πέρυσι, όταν σχεδόν τα 2/3 των Δημοκρατικών ήθελαν διαφορετικό υποψήφιο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Δημοκρατικοί τον έχουν αποδεχθεί σε γενικές γραμμές ως τον βασικό τους υποψήφιο, ακόμη κι αν οι μισοί θα προτιμούσαν κάποιον άλλον. Παρά τη βελτίωση των ποσοστών του, η δημοσκόπηση περιλαμβάνει πολλά ανησυχητικά στοιχεία για τον Αμερικανό πρόεδρο, που παραμένει σε γενικές γραμμές αντιδημοφιλής μεταξύ ενός εκλογικού σώματος που είναι απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας. Την ίδια ώρα, το ποσοστό αποδοχής του είναι μόλις 39%.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι ο Μπάιντεν δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Ντόναλντ Τραμπ, που κατέχει ένα επιβλητικό προβάδισμα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, παρότι αντιμετωπίζει ήδη δύο ποινικές διώξεις, χωρίς να αποκλείεται να του αποδοθούν και νέες κατηγορίες. Ειδικότερα, Μπάιντεν και Τραμπ ισοφαρίζουν με ποσοστό 43% ο καθένας, σε μία υποθετική αναμέτρηση το 2024. Περίπου το 30% των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο του 2024, δήλωσαν ότι ελπίζουν σε μία άλλη πρόταση των Δημοκρατικών.

Το βασικό σημείο δυσαρέσκειας είναι η ηλικία του Τζο Μπάιντεν
Μόλις το 20% των Δημοκρατικών δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την υποψηφιότητα του Μπάιντεν στις εκλογές, ενώ ένα 51% δηλώνει ικανοποιημένο, αλλά όχι ενθουσιασμένο. Υψηλότερο ποσοστό Δημοκρατικών -26%- εξέφρασε ενθουσιασμό για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για την προεδρία, το 2024. Ιδιαίτερα προβληματικό είναι το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν στο 39%, που είναι και ιστορικά χαμηλό για εν ενεργεία πρόεδρο που επιδιώκει την επανεκλογή του, όμως αυξήθηκε από το 33% του περασμένου Ιουλίου. Το κύριο σημείο δυσαρέσκειας των Δημοκρατικών είναι η ηλικία του Τζο Μπάιντεν. Το 39% δήλωσε ότι ανησυχεί σε ερώτηση ανοιχτού τύπου, ενώ το 14% θα προτιμούσε κάποιον νέο υποψήφιο.

alphafreepress.gr

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button