ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΟΣΜΟΣΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Τραμπ: Στήριξη από το 47% των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα του κόμματός του

Σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αυξήσει το ποσοστό δημοτικότητάς του εντός του κόμματός του

Ο Ντόναλντ Τραμπ κυριαρχεί στην κούρσα για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, με το 47% της αποδοχής στους κόλπους του κόμματός του, έναντι 19% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση, που διήρκεσε επτά ημέρες και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (17.07.2023), δείχνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2017 ως το 2021, έχει αυξήσει το ποσοστό δημοτικότητάς του μεταξύ των Ρεπουμπλικανών σε σχέση με το 43% που του έδινε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos τον Ιούνιο.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι για το χρίσμα του κόμματος έπονται με μεγάλη διαφορά: Ο Βίβεκ Ραμασουάμι, πρώην στέλεχος εταιρείας βιοτεχνολογίας, φέρεται να συγκεντρώνει το 9% στη δημοσκόπηση και ακολουθεί με 7% ο πρώην αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς.

Ο Ραμασουάμι, ο οποίος είχε μόλις 3% στήριξη σε μια δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διενεργήθηκε τον Ιούνιο, επενδύει τεράστιο κεφάλαιο από την περιουσία του για την προώθηση της υποψηφιότητάς του. Το Σάββατο αποκάλυψε ότι επένδυσε στην εκστρατεία του περίπου 15 εκατ. δολάρια.

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, στην οποία συμμετείχαν 4.414 ενήλικες μέσω του διαδικτύου σε εθνικό επίπεδο, έδειξε αμφίρροπη μάχη για τις εκλογές τον Νοέμβριο 2024, αν ο Ντόναλντ Τραμπ βρεθεί αντιμέτωπος με τον Δημοκρατικό νυν Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του και δεν αναμένεται να συναντήσει σοβαρή αντίσταση για τη διεκδίκηση του χρίσματος εντός του κόμματός του.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση ανάμεσά τους, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίζεται να προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με 37% έναντι 35%, με το υπόλοιπο 28% των ερωτηθέντων να δηλώνει είτε αναποφάσιστο, είτε ότι θα ψηφίσει κάποιον άλλον ή κανέναν.

Ούτε ο Μπάιντεν, ούτε ο Τραμπ ήταν ευρέως αποδεκτοί από ερωτηθέντες εκτός των κομμάτων τους. Συγκεκριμένα, μόλις το 31% των ανεξάρτητων ερωτηθέντων είχε θετική άποψη για τον Ντόναλντ Τραμπ και το 32% για τον Τζο Μπάιντεν.

Στα 80 του χρόνια, ο Τζο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος Αμερικανός Πρόεδρος που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο. Το 63% των ερωτηθέντων Δημοκρατικών συμφωνεί ότι είναι πολύ μεγάλης ηλικίας για να βρίσκεται εκεί, ενώ 37% διαφωνεί.

Μολαταύτα, ο Τζο Μπάιντεν ηγείται της κούρσας για το χρίσμα των Δημοκρατικών με μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με εκείνη του Ντόναλντ Τραμπ εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος: Το 63% των Δημοκρατικών τον στηρίζει, έναντι μόλις 15% για τον αντιεμβολιαστή ακτιβιστή Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ.

newmoney.gr

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button