ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Τσαπανίδου στον Σκέρτσο: «Είστε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όχι των εταιρειών δημοσκοπήσεων»

Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ Τσαπανίδου – Σκέρτσου, με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ προς την διακομματική για τις δημοσκοπήσεις.

«Πόλεμος» ανακοινώσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, και της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, με αφορμή τις δηλώσεις της δεύτερης για τις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Τσαπανίδου, ανακοινώνοντας τα αιτήματα που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα στη Διακομματική Επιτροπή, αναφορικά με την «ισότιμη» εκπρόσωπηση των κομμάτων στα ΜΜΕ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως θα ζητήσει «οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους, αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε «απαράδεκτη από κάθε άποψη πολιτικής δεοντολογίας επίθεση στις εταιρείες δημοσκοπήσεων», τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων είναι μέσα στα ‘SOS’ στο ‘λυσάρι’ κάθε πολιτικού λαϊκιστή, ιδίως όταν χάνει».

«Ειρωνείες περί ελίτ μόνο από έναν άνθρωπο του ΣΕΒ τις περιμέναμε»

«Στο αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για κανόνες διαφάνειας κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Σκέρτσος δεν απάντησε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά ως εκπρόσωπος των εταιρειών δημοσκοπήσεων», ανταπάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση, που δεν κάλεσε ποτέ τον ΣΕΔΕΑ να παρέμβει για τα εικονικά τιμολόγια χωματουργικών εργασιών του δημοσκόπου του Μαξίμου, κ. Γεράκη, μιλάει τώρα για αντιεπιστημονική και αντιδεοντολογική επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Η Πόπη Τσαπανίδου, μάλιστα, σχολιάζοντας «τις ειρωνείες» του κυβερνητικού εκπροσώπου «για ‘συστημικά’ ΜΜΕ και ‘ελίτ των ολιγοπωλίων’», σημειώνει πως «μόνο από έναν άνθρωπο του ΣΕΒ, όπως ο κ. Σκέρτσος τις περιμέναμε»…

Για να καταλήξει: «Περιμέναμε όμως και μια καθαρή απάντηση για το ντιμπέιτ. Δεν τη λάβαμε. Απ’ ό,τι φαίνεται αναζητούν δικαιολογία για να κρύψουν τον κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά».

ΠΗΓΗ: in.gr

Related Articles

Back to top button