ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Υποψήφιος δήμαρχος Αποκορώνου ξανά ο Κουκιανάκης

Την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2023 στον Δήμο Αποκορώνου γνωστοποίησε ο νυν δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης με επίσημη ανακοίνωσή του.

Απευθύνοντας «ανοιχτό κάλεσμα με το βλέμμα στο αύριο του Αποκόρωνα», ο κ. Κουκιανάκης αναφέρει αναλυτικά τα εξής: 

Αποκορωνιώτισσες- Αποκορωνιώτες,

τον Αύγουστο του 2010 ξεκινήσαμε την αυτοδιοικητική μας πορεία, ανακοινώνοντας για πρώτη φορά την υποψηφιότητά μας με όραμα για τον τόπο μας και όρεξη για σκληρή δουλειά προς όφελος των δημοτών. Παρά τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από το 2014 που αναλάβαμε σαν δημοτική αρχή μέχρι και σήμερα , Θεομηνίες, πανδημία,πυρκαγιές,ακρίβεια κτλ., καταφέραμε να κρατήσουμε τον Αποκόρωνα όρθιο και συνεχώς εξελισσόμενο, αναπτύσσοντας συγχρόνως μια ανθρώπινα αμφίδρομη σχέση ενέργειας και αποδοτικότητας με την πλειονότητα των δημοτών μας, δημιουργώντας συνθήκες κοινωνικής γαλήνης και ειρήνης. Μια σχέση που μου επέτρεψε να επιχειρώ και να προχωρώ το κάθε έργο εξασφαλίζοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και διεκδικώντας για το κοινό συμφέρον βάζοντας στην άκρη ιδεολογικές ταυτότητες και μονόπλευρα συμφέροντα.

Όλα αυτά τα χρόνια , τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου -αιρετοί, ειδικοί και υπηρεσιακοί- προσπαθήσαμε και προσπαθούμε καθημερινά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν ή προκύπτουν, και να δώσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα και ουσιαστικά λύσεις. Λύσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις, λύσεις που κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, πιο ποιοτική και αναβαθμίζουν τον τόπο μας και τις υποδομές του, με τρόπο βιώσιμο και με το βλέμμα στο μέλλον. Η επιλογή αυτή συχνά δεν είναι εύκολη, ούτε αυτονόητη, έχουμε όμως παραστάτη και συναγωνιστή εσάς, τους δημότες και κατοίκους του Αποκόρωνα, με τους οποίους έχουμε αναπτύξει εδώ και χρόνια μια πολύτιμη επικοινωνία, μέσω της οποίας ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε άμεσα για τα θέματα και τα προβλήματα που σας αφορούν, ώστε να αντιδρούμε όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα και οργανωμένα.

Καταφέραμε να σχεδιάσουμε, εντάξουμε, χρηματοδοτήσουμε και δημοπρατήσουμε δεκάδες έργα, έργα που απογειώνουν την αναπτυξιακή προοπτική του Αποκόρωνα.. χρηματοδοτήσεις για οδοποιία που ο Δήμος Αποκορώνου σχεδίασε, ωρίμασε και αιτήθηκε,ποσού πλέον των 26.000.000 ευρώ και υλοποιούνται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες Δήμου,Περιφέρειας,Αντιπεριφέρειας,Υπουργείων, θεσμικών φορέων που βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία και θα αναβαθμίσουν αγροτικό, δημοτικό, επαρχιακό και εθνικό δίκτυο στα όρια του Δήμου Αποκορώνου , για ύδρευση–άρδευση 7.000.000 ευρώ με απότερο στόχο να καταστήσουμε τον Αποκόρωνα απόλυτο κυρίαρχο των νερών του, ολοκληρώνουμε το δίκτυο των πεζοπορικών διαδρομών και έχουμε πετύχει χρηματοδότηση για τις πολιτιστικές διαδρομές μέσω ανάδειξης 27 σημαντικών μνημείων, προχωρεί η κατασκευή του βιολογικού Γεωργιούπολης , έχει ολοκληρωθεί η μελέτη του βιολογικού της Αλμυρίδας και ευρύτερης περιοχής και έχει υποβληθεί για ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και αδειοδοτήθηκε και αναβαθμίζεται ο βιολογικός Καλυβών, λειτουργήσαμε το δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αποκορώνου, Ε.Κ.Α.Β. στον Καβρό, Κέντρο Κοινότητας και Κοινωφελής Επιχείρηση που έχουν ως κέντρο τον άνθρωπο καλύπτοντας ανάγκες και εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής και σε εκείνους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Δημιουργήθηκαν αθλητικοί χώροι και παιδικές χαρές για τα παιδιά και τους νέους, ολοκληρώσαμε αναπλάσεις χωριών και οικισμών, αναβαθμίσαμε τις τουριστικές υπηρεσίες με αύξηση από 6 σε 13 γαλάζιες σημαίες, αύξηση ναυαγοσωστικής κάλυψης και καταστήσαμε τον Αποκόρωνα ως τόπο πρώτου προορισμού. Έχουμε προχωρήσει σε δεκάδες μελέτες δημοτικό γηροκομείο(η λειτουργία του οποίου αποτελεί το όραμά μας ) , Καταδυτικό πάρκο (το πρώτο στην Ελλάδα) , ανέγερση νέου Λυκείου Βάμου ,Πολιτιστικό Κέντρο Ασή Γωνιάς, Κλειστό αθλητικό Κέντρο, ερευνητικό έργο για την ολοκληρωμένη παρέμβαση προστασίας του παρόχθιου δάσους και την αντιπλημμυρική προστασία του ποταμού Κοιλιάρη….ενώ στις ανταποδοτικές υπηρεσίες υδροάρδευσης, καθαριότητας και φωτισμού έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος, εναπομένουν βέβαια ακόμα να γίνουν και άλλες σημαντικές βελτιώσεις και έργα στους τομείς αυτούς αφού η συνεχής ανοδική εξέλιξη του τόπου φέρνει αύξηση των μόνιμων κατοίκων και οικοδομών με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες καθαριότητας,υδροάρδευσης και φωτισμού.

Πιστοί στο όραμα και τις αρχές μας και με την πολύτιμη εμπειρία που αδιαμφησβήτητα έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, οι συνεργάτες μου κι εγώ δηλώνουμε “παρών” και παίρνοντας τη δύναμη που μας δίνεται εσείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και κατά την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο να συνεχίσουμε να προσπαθούμε ακόμα πιο δυναμικά για τον Αποκόρωνά μας.

Δηλώνω, λοιπόν, ότι θα διεκδικήσω ξανά τη ψήφο σας στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023 και θα συνεχίσω να εργάζομαι με διάθεση, μεράκι και αποφασιστικότητα για να προσφέρω το καλύτερο δυνατό στον ευλογημένο αυτό τόπο. Ευχή μου, ιδιαίτερα οι νέοι να συστρατευθούν και να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια , να εμπλακούν ενεργά καταθέτοντας φρέσκες απόψεις και ιδέες ώστε να μας διδάξουν και συγχρόνως να διδαχθούν για να είναι έμπειροι και άξιοι συνεχιστές στο μέλλον . Με καθαρό βλέμμα αλλά κυρίως ψυχή σας καλώ όλους όσοι νοιάζονται για αυτό το τόπο και διαθέτουν μεράκι και όρεξη για δουλειά και προσφορά να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια , να βγουν μπροστά διεκδικώντας μαζί μας τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του σήμερα και του αύριο.

Με την υπόσχεση να υπηρετήσω τον Αποκόρωνα με σεβασμό, αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα και να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων. ..Με στόχο την κοινωνική συνοχή και ευημερία πέρα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός , σας καλώ να έρθετε και μαζί να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και προόδου εργαζόμενοι για το αύριο αυτού του τόπου.

Ο ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ!!!»

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button