ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΝΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑΣΦΥΓΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

O Ντε Σάντις προηγείται του Tραμπ σε δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για το 2024

Το αστέρι του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις μεσουρανεί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές της περασμένης εβδομάδας στο στερέωμα των Ρεπουμπλικανών και παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τη σαρωτική νίκη του και την επανεκλογή του στη Φλόριντα ο Ντε Σάντις προηγείται κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες του Τραμπ στην προτίμηση των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων σε περίπτωση που αναμετρηθούν για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Απαντώντας στο ερώτημα της YouGov America για το ποιον θα προτιμούσαν ως Ρεπουμπλικανό προεδρικό υποψήφιο, το 42% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων επέλεξαν τον Ντε Σάντις – τον οποίο έσπευσαν να αγκαλιάσουν και τα ΜΜΕ του Ρούπερτ Μέρντοχ – έναντι 35% που προτίμησαν τον Τραμπ. Η σφυγμομέτρηση με δείγμα 1.500 ατόμων διεξήχθη τρία 24ωρα μετά τις ενδιάμεσες εκλογές και έχει περιθώριο λάθους 3%. Ο Ντε Σάντις αποδεικνύεται δημοφιλέστερος του Τραμπ στους ψηφοφόρους ηλικίας 65 και άνω, αλλά και στις γυναίκες -22% έναντι 15% του πρώην προέδρου -.

Αέρα στα πανιά του Ντε Σάντις από ψηφοφόρους στην Άιοβα, το Νιου Χάμσαϊρ και τη Φλόριντα
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα προηγείται όμως όχι μόνον πανεθνικά, αλλά και σε σφυγμομετρήσεις σε διάφορες κρίσιμες πολιτείες. Στην Άιοβα το 48% των 508 ερωτηθέντων είπαν ότι θα υποστήριζαν τον Ντε Σάντις ως νέο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, έναντι ποσοστού 37%, που είπαν ότι θα στηρίξουν τον Τραμπ, ενώ το 16% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη. Σημειωτέον ότι σε αντίστοιχη δημοσκόπηση τον Αύγουστο το 52% στήριζε Τραμπ και το 37% τον Ντε Σάντις.

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button